Υλικά
350 γραμμ. πέννες
2 κολοκυθάκια μικρά
6 μανιτάρια
10 ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 καρότα
1 κούπα αρακά
1 πιπεριά τσίλι
10 σπαράγγια
5-6 μπουκετάκια μπρόκολο
Βασιλικό
Παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις πένες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Κόβετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε μικρά μπαστουνάκια, τις πιπεριές σε λωρίδες, τα μανιτάρια σε φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο και τα σοτάρετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το σκόρδο, τα σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια και σοτάρετε για ακόμη 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτετε το μπρόκολο, τον αρακά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις πένες με λίγο απ’ το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό και παρμεζάνα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr