Υλικά
2 κιλά χοιρινή ελιά
5 πράσα
2 λευκά κρεμμύδια
1 μάτσο σέλινο (φύλλα)
1 κύβο λαχανικών
100 ml κρασί
4 τμχ σέλερυ
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα με γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1 ½ φλιτζ. ζωμό από το χοιρινό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Διαδικασία
Κόβετε το χοιρινό σε κομμάτια. Αλατοπιπερώνετε και το περνάτε από αλεύρι. Κόβετε τα πράσα σε φέτες 5εκ., καθαρίζετε με έναν πατατοκαθαριστή το σέλερυ και το κόβουμε όπως το πράσο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φύλλα απ’ το σέλινο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κομμάτια χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές έως ότου πάρουν χρώμα.
Αφαιρείτε από την κατσαρόλα και προσθέτετε το πράσο, τα κρεμμύδια, το σέλινο, το σέλερυ και σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε πάλι μέσα το κρέας, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον κύβο και 1 ½ λίτρο νερό. Βράζετε για περίπου 1 ώρα και ελέγχετε αν θα χρειαστεί έξτρα νερό.
Για τη σάλτσα: Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Παίρνετε σιγά σιγά υγρό από την κατσαρόλα και προσθέτετε στο μπολ με το γιαούρτι, ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν θα πρέπει να είναι καυτό το υγρό της κατσαρόλας, γιατί θα σας κόψει το γιαούρτι.
Παίρνετε ½ -2 κούπες περίπου, έπειτα ρίχνετε όλη την ποσότητα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Ψιλοκόβετε κρεμμυδάκι φρέσκο και γαρνίρετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr