Υλικά
1 συσκευασία μείγμα για κρέπες
450 γραμμ. νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Ζαμπόν
Γραβιέρα Νάξου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε μπολ. Προσθέτετε χλιαρό νερό στο μείγμα και παράλληλα αναμειγνύετε με το σύρμα. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε να δέσει 5-10 λεπτά.
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Σε τηγάνι λιώνετε βούτυρο και το απλώνετε σε όλο το σκεύος. Με την κουτάλα σούπας ρίχνετε μια δόση από το μείγμα στο τηγάνι. Ανακινείτε το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μείγμα της κρέπας. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί από την μια πλευρά για λίγα λεπτά. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, την αναποδογυρίζετε για να ψηθεί από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα για κρέπες.
Στη συνέχεια μεταφέρετε την κρέπα σε ταψάκι. Τοποθετείτε από πάνω μια φέτα ζαμπόν και τρίβετε λίγη γραβιέρα Νάξου. Σπάτε στη μέση ένα αυγό και αλατοπιπερώνετε. Διπλώνετε μια μια τις άκρες της κρέπας προς τα μέσα, χωρίς να καλύψετε το αυγό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr