Yλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1.200 γραμμ. ψαχνό κίτρινης κολοκύθας
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένα γαρίφαλα
2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¾ φλιτζ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζ. χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. σταφίδες
Λάδι για άλειμμα των φύλλων
Αχνη ζάχαρη
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Παίρνετε το ψαχνό και το τρίβετε στον μεγάλο τρίφτη. Το ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη, το πιέζετε ελαφρά με το χέρι και το αφήνετε για μισή ώρα.
Αφαιρείτε τα ζουμιά που έχει βγάλει και προσθέτετε όλα τα άλλα υλικά για τη γέμιση. Αλείφετε το ταψί με λάδι και απλώνετε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα προς ένα.
Αδειάζετε τη γέμιση, τη στρώνετε, γυρίζετε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων ώστε να ακουμπούν πάνω στη γέμιση και προσθέτετε άλλα 3-4 φύλλα λαδωμένα. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr