Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-6 φέτες τυρί χαλούμι, κομμένες σε τρίγωνα
4 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 ματσάκι ρόκα baby
Αλάτι, κατά προτίμηση
Πιπέρι, κατά προτίμηση
2 φλιτζ. κόκκινα και και κίτρινα μούρα
Διαδικασία
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Τοποθετείτε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά και το αφήνετε να ζεσταθεί αρκετά. Ρίχνετε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και αμέσως βάζετε τα κομμάτια από το χαλούμι να ψηθούν, μέχρι να σχηματίσουν μία κρούστα. Γυρίζετε και ψήνετε κατά τον ίδιο τρόπο και από την άλλη μεριά. Σβήνετε με 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι για να αρωματίσετε το τυρί, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να προσθέσετε έξτρα λιπαρή ουσία, ρίχνετε το κουκουνάρι και το καβουρδίζετε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το καβουρδισμένο κουκουνάρι στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζετε τα φύλλα ρόκας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε με τα χέρια. Σερβίρετε τη ρόκα σε πιατέλα, τοποθετείτε διάσπαρτα το ψητό χαλούμι, περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και γαρνίρετε με κόκκινα και κίτρινα μούρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr