Υλικά
1.000 – 1.200 γραμμ. χταπόδι
2 κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας αγγουράκι τουρσί
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 τεμάχια κρεμμύδι φρέσκο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι ρόκα ή αλμυρίκια χόρτα
10 τεμάχια ντοματίνια
½ φινόκιο
4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο κρέμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι & ρίγανη
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Κόβετε το χταπόδι στη μέση, μετά σε πλοκάμια και το τοποθετείτε πάνω σε μία λαδόκολλα. Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζετε πάνω στο χταπόδι, μαζί με τα φύλλα δάφνης. Τυλίγετε με τη λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς.
Τοποθετείτε το χταπόδι σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα. Βγάζετε από τον φούρνο, τοποθετείτε τα πλοκάμια σε ένα πιάτο και αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Στο μπολ προσθέτετε ψιλοκομμένο το αγγούρι, την κάππαρη, το φρέσκο κρεμμύδι, το φινόκιο, τον μαϊντανό και τα ντοματίνια. Ανακατεύετε και προσθέτετε τη ρόκα σε κομμάτια. Τέλος, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και σερβίρετε κρύα τη σαλάτα.