Υλικά
1 χταπόδι περίπου 1.200 γραμμ.
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
300 γραμμ. πατάτες baby
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
5 αγγουράκια τουρσί
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Ρίγανη, μαϊντανό, άνηθο
1 ματσάκι ρόκα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Διαδικασία
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
Κόβετε το χταπόδι στη μέση και το τοποθετείτε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζετε πάνω στο χταπόδι, μαζί με τα φύλλα δάφνης. Τυλίγετε με τη λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς.
Τοποθετείτε το χταπόδι σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα. Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε και τις βάζετε σε ένα μπολ να κρυώσουν.
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα προσθέτετε στο μπολ. Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια και τα ρίχνετε στο μπολ.
Προσθέτετε τη ρόκα, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και ανακατεύετε. Καταναλώνετε τη σαλάτα κρύα.