Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
2 πακέτα σαβαγιάρ
1 κιλό φράουλες
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 σακουλάκια ζελέ φράουλα
300 γραμμ. τυρί κρέμα
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με 1 φλ. άχνη
Κονιάκ για τα σαβαγιάρ
Διαδικασία
Σε ένα στρογγυλό τσέρκι βάζετε τα σαβαγιάρ, όρθια γύρω γύρω αφού τα έχετε βουτήξει ελαφρά στο κονιάκ. Χτυπάτε σε κρέμα το τυρί. Αφού πολτοποιήσετε τις μισές φράουλες, τις βάζετε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και τις ζεσταίνετε. Ρίχνετε μέσα τη σκόνη ζελέ φράουλα και ανακατεύετε καλά να λιώσει. Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο.
Ανακατεύετε με τη χτυπημένη κρέμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί. Στρώνετε κάτω την κρέμα φράουλα, κατόπιν την κρέμα σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες τις βάζετε από πάνω. Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για περίπου 2-3 ώρες.