Υλικά
750 γραμμ. φασολάκια λεπτά, μαγειρεμένα στον ατμό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
10-12 ντοματίνια κόκκινα, κομμένα σε τέταρτα
10-12 ντοματίνια κίτρινα, κομμένα σε τέταρτα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1φλιτζ. νιφάδες αμυγδάλου
1 λεμόνι, χυμό
½ πορτοκάλι, χυμό
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα φασολάκια και τα ζεματάμε για 2 λεπτά. Αποσύρετε τα φασολάκια από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε τα ντοματίνια, το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα φασολάκια και τις νιφάδες αμυγδάλου, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.