Υλικά
750 γραμμ. φασολάκια λεπτά, μαγειρεμένα στον ατμό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
10-12 ντοματίνια κόκκινα, κομμένα σε τέταρτα
10-12 ντοματίνια κίτρινα, κομμένα σε τέταρτα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1φλιτζ. νιφάδες αμυγδάλου
1 λεμόνι, χυμό
½ πορτοκάλι, χυμό
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Οι δύο κορυφαίες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια σαν της γιαγιάς
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα φασολάκια και τα ζεματάμε για 2 λεπτά. Αποσύρετε τα φασολάκια από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε τα ντοματίνια, το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα φασολάκια και τις νιφάδες αμυγδάλου, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.