Υλικά
1 πορτοκάλι
1 φλούδα λεμονιού
100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλας
1 μικρό λοβό βανίλιας
1 μπουκάλια κόκκινο γλυκό κρασί
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις φλούδες, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τον λοβό βανίλιας χαραγμένο.
Αφού προσθέσετε 1 φλιτζάνι από το κρασί, αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζετε περίπου 5’ λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά και να γίνουν σιρόπι.
Προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και βράζετε σε αρκετά χαμηλή φωτιά για 5’ λεπτά. Σερβίρεται ζεστό με μία φέτα πορτοκάλι ή αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κυβάκια μήλου, μέσα στα φλιτζάνια.