Υλικά
Για τα μπιφτέκια
750 γραμμ. κιμά κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση
2 μπάλες μοτσαρέλα
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
6 μέτρια κρεμμύδια
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1/2 φλιτζ. κρασί μαυροδάφνη
Αλάτι κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση
Διαδικασία
Για τα μπιφτέκια: Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τα ψίχουλα του ψωμιού, το βασιλικό, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Ρίχνετε 2-3 κουταλιές νερό και ζυμώνετε το μείγμα. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Βάζετε την τοστιέρα με αντικολλητικές πλάκες γκριλ να πάρει θερμοκρασία.
Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στην τοστιέρα κλείνοντας το καπάκι, έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές, για περίπου 15-20 λεπτά.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με τη μαργαρίνη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνετε τη ζάχαρη, το θυμάρι και τη μαυροδάφνη. Αλατίζετε και αφήνετε να μαγειρευτούν 20 λεπτά ακόμη. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και την τοποθετείτε πάνω στα μπιφτέκια.
Από πάνω βάζετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τοποθετείτε πάλι τα μπιφτέκια στην τοστιέρα ανεβάζοντας την πάνω πλάκα στη δεύτερη θέση, έτσι ώστε να λιώσει η μοτσαρέλα και να γκρατιναριστούν τα κρεμμύδια. Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά σε στρόγγυλα ψωμάκια για μπέργκερ και άλλα υλικά της επιλογής σας.