Υλικά
400 γραμμ. στήθος γαλοπούλας, μαγειρεμένο και θρυμματισμένο
1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό κομμένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι
150 γραμμ. κρέμα τυριού
1 φλιτζ. καρότα σε λωρίδες
2 φύλλα σφολιάτας ξεπαγωμένα
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλου, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα τυριού.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη γαλοπούλα, τα καρότα. Προσθέτετε το μίγμα τυριού και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα γαλοπούλας στο πυρέξ.
Απλώνετε στον πάγκο εργασίας τα φύλλα και τα λαδώνετε. Τα κόβετε διαγώνια στο μισό. Στο πυρέξ στρώνετε τα κομμάτια φύλλου ένα-ένα πάνω από το μίγμα γαλοπούλας. Ψήνετε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα.