Υλικά
2 φλιτζ. φρέσκο γάλα με πλήρες λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμ. κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένο
1κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Διαδικασία
Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το γάλα (κρατάτε λίγο γάλα στην άκρη για να διαλύσετε το κορν φλάουρ). Προσθέτετε στο ζεστό γάλα την κουβερτούρα. Με το σύρμα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με το γάλα.
Σε φλιτζάνι αναμειγνύετε το γάλα που κρατήσατε στην άκρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτετε το μείγμα κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι και ανακατεύετε καλά. Προαιρετικά προσθέτετε ζάχαρη και ανακατεύετε.
Σερβίρετε τη ζεστή σοκολάτα σε φλιτζάνια και απολαμβάνετε αμέσως.