Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα & ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
11/3 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
2/3 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
3 μεγάλα αυγά
2/3 φλιτζ. πλήρες γάλα
Για το γλάσο κανέλας
½ φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/3 φλιτζ. νερό
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια & ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα με διάμετρο 25 εκατοστών (10 ιντσών). Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μίγμα να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή. Προσθέτετε τα αυγά, ένα ένα, φροντίζοντας καθένα από αυτά να ενσωματωθεί με το μίγμα πριν προσθέσετε το επόμενο. Βάζετε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και το γάλα.
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνετε για 40-45 λεπτά. Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Μέχρι να κρυώσει το κέικ, ετοιμάζετε το σιρόπι για το γλάσο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το νερό, το βούτυρο, τη βανίλια και την κανέλα.
Αφήνετε το σκεύος σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως και να πήξει ελαφρώς το μίγμα. Αφαιρείτε το κέικ από τη φόρμα και το τοποθετείτε πάνω σε μια συρμάτινη βάση, την οποία έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα πιάτο.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανοίγετε μικρές τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ ώστε να εισχωρήσει σε αυτές το σιρόπι του γλάσου. Περιχύνετε με το σιρόπι γλάσου και το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.