Υλικά
3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Τρούφα πολύχρωμη
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Χτυπάτε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ με το σύρμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτετε σιγά σιγά, σε στάδια, την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα καλά.
Με σπάτουλα ανακατεύετε απαλά στο µίγµα την άχνη. Στρώνετε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Βάζετε τη μαρέγκα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και, πιέζοντάς το, σχηματίζετε μαρεγκάκια (μπεζέδες) στη λαδόκολλα. Πασπαλίζετε από πάνω την τρούφα.
Ψήνετε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς, για περίπου μία ώρα. Προσέχετε να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανές. Αφήνετε τις μαρέγκες να κρυώσουν καλά.