Υλικά
170 γραμμ. ανάλατο βούτυρο σε θερμ. δωματίου
300 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια σκόνη
240 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμ. κακάο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 γραμμ. δάκρυα σοκολάτας
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει, περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά σιγά το μίγμα του μπολ στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζετε και τη σοκολάτα και ανακατεύετε.
Σε ένα ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε από το μίγμα και ακουμπάτε πάνω στο ταψί 1 κουταλιά για κάθε μπισκότο. Ψήνετε για 9 λεπτά ακριβώς, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν καλά.