Υλικά
500 γραμμ. φασόλια γίγαντες
100 γραμμ. μπέικον κομμένο σε μέτριους κύβους
100 γραμμ. λουκάνικο χωριάτικο
150 γραμμ. καρότο κομμένο σε ροδέλες
50 γραμμ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
100 γραμμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμ. σέλινο χονδροκομμένο
100 γραμμ. ελαιόλαδο
Αλάτι & κόκκινο πιπέρι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Μουλιάζετε τα φασόλια για οκτώ ώρες τουλάχιστον. Τα βράζετε για 20 λεπτά περίπου και τα στραγγίζετε. Παίρνετε από τα φασόλια το 1/3 μαζί με το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε. Τοποθετείτε σε ένα πυρέξ τον πολτό ως βάση.
Αναμιγνύετε τα υπόλοιπα φασόλια, τα καρότα, το σέλινο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Τα προσθέτετε στο πυρέξ. Βάζετε το μπέικον και τα λουκάνικα.
Προσθέτετε λίγο νερό και σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Στα τελευταία είκοσι λεπτά αποσύρετε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το φαγητό σας.