Υλικά
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
15 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
300 γραμμ. λάδι
Αλάτι & πιπέρι
Ρίγανη & κύμινο
Χυμός από 1 λεμόνι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Ζεματίζετε τις σουπιές και τις κόβετε κομμάτια, κατά την αρεσκεία σας. Καθαρίζετε, κόβετε και πλένετε καλά τα σπανάκια. Τα ζεματίζετε κι αυτά, ίσα που τα βουτάτε στο ζεστό νερό. Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μάραθο.
Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις σουπιές. Βάζετε και το σπανάκι. Προσθέτετε και μια κουταλιά ζωμό από τις σουπιές, καθώς και το αλάτι. Μόλις πάρει βράση το περιεχόμενο της κατσαρόλας, ρίχνετε τον άνηθο και το μάραθο. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Περιμένετε ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι. Το λεμόνι το ρίχνετε 1 λεπτό πριν κατεβάσετε το λάδι από τη φωτιά.