Υλικά
Για το αρνί
1,3 κιλά αρνί μπούτι
270 γραμμ. μαρινάδα
4 γραμμ. αλάτι
2 γραμμ. πιπέρι
Για τη μαρινάδα
100 γραμμ. ελαιόλαδο
15 γραμμ. σκόρδο ολόκληρες σκελίδες
30 γραμμ. κοτσάνια μαϊντανού
50 γραμμ. μουστάρδα
7 γραμμ. θυμάρι κλωνάρια
5 γραμμ. δεντρολίβανο φύλλα
10 γραμμ. νερό
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες baby
70 γραμμ. ελαιόλαδο
130 γραμμ. λεμόνι χυμό
1 γραμμ. δάφνη
5 γραμμ. ρίγανη
100 γραμμ. βούτυρο
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Για το αρνί: Σε ένα ταψί αλατίζετε καλά το αρνί με αρκετό αλάτι και περιχύνετε την μαρινάδα, αλείφοντας με τα χέρια σας και προσέχοντας ώστε να πάει παντού.
Τοποθετείτε το αρνί πάνω από τις πατάτες και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C, για περίπου 5-6 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού που μαγειρεύετε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πάρει ωραίο χρώμα.
Για τη μαρινάδα: Αναμειγνύετε σε ένα μπλέντερ ελαιόλαδο, λίγο νερό, σκόρδο, φρέσκο θυμάρι, τον μαϊντανό μαζί με τα κοτσάνια, δενδρολίβανο και λίγη μουστάρδα. Τα αλέθετε ώστε να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Για τις πατάτες: Τοποθετείτε τις πατάτες στο ταψί, προσθέτετε το λάδι, το βούτυρο, το χυμό από το λεμόνι, τη ρίγανη, την δάφνη και το αλάτι.