Υλικά
350 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
5 αυγά
225 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
400 γραμμ. ζάχαρη
10 μπισκότα πτι μπερ
Διαδικασία
Μελομακάρονα: 6 tips για σου βγουν τραγανά απ' έξω και μελωμένα από μέσα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αμέσως την κουβερτούρα. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει.
Με μίξερ χειρός χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματίσουν ένα κρεμώδες μείγμα. Ρίχνετε την κρύα κουβερτούρα στο μείγμα αυγών και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Θρυμματίζετε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με κουτάλι. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνετε για 45 λεπτά, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα και να σταθεροποιηθεί το κέικ. Αφήνετε να κρυώσει για 20 λεπτά και το σερβίρετε χλιαρό για να ξεχυθεί η σοκολάτα.