Υλικά
700 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος)
1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά χτυπημένα
1½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
3/4 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κόβετε τα φιλέτα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος δακτύλου ή σε μικρές μπουκιές. Βάζετε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μια σακούλα τροφίμων. Τοποθετείτε τα αυγά σε βαθύ πιάτο, χτυπημένα. Αναμιγνύετε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα σε ένα μπολ.
Στρώνετε σε δίσκο αντικολλητικό χαρτί. Αλευρώνετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ενα ένα τα τινάζετε και τα βουτάτε στα χτυπημένα αβγά. Αφήνετε να στραγγίξουν τα αυγά και τα κυλάτε στη φρυγανιά με την παρμεζάνα. Τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα μέχρι να τελειώσετε με όλα τα κομμάτια.
Αφήνετε 30’ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Ζεσταίνετε το λάδι σε ρηχό τηγάνι αντικολλητικό και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζετε για 3’ τη μία πλευρά, γυρίζετε από την άλλη πλευρά και ροδίζετε για 3’-4’ μέχρι να χρυσίσουν καλά.