Επρόκειτο για μια «ιδιωτική συνάντηση μερικών λεπτών» στην κατοικία του πάπα στο Βατικανό, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί. Οι δύο άνδρες «αντάλλαξαν ευχές με την ευκαιρία του Πάσχα» ανέφερε το Βατικανό στην ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αγία Έδρα, ο Βανς είπε ότι «χαίρεται» που βλέπει ότι βελτιώθηκε η υγεία του ποντίφικα. «Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε. Προσεύχομαι για εσάς καθημερινά. Ο Θεός να σας ευλογεί», πρόσθεσε, σφίγγοντάς του το χέρι.
Ο πάπας πρόσφερε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο δώρα, όπως κομποσκοίνια, μια γραβάτα με τον θυρεό του Βατικανού και σοκολατένια αυγά για τα τρία μικρά παιδιά του.
«Συναντήθηκα σήμερα με τον Άγιο Πατέρα, τον πάπα Φραγκίσκο. Τον ευχαριστώ που με προσκάλεσε και προσεύχομαι για την υγεία του. Καλό Πάσχα», έγραψε στη συνέχεια ο Βανς στην πλατφόρμα Χ.
Ο Βανς, που ασπάστηκε τον καθολικισμό σε ηλικία 35 ετών, είχε συναντηθεί το Σάββατο με τον Ιταλό καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, τον «υπ’ αριθμόν 2» αξιωματούχο της Αγίας Έδρας.