Υλικά
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
2 φλιτζ. αλεύρι
2 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζ. μπανάνες (ώριμες και πολτοποιημένες)
1/4 φλιτζ. γάλα σόγιας ή γάλα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζ. κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή δάκρυα σοκολάτας
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύετε τις λιωμένες μπανάνες, το γάλα σόγιας και το εκχύλισμα βανίλιας.
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος προσθέτετε τα κομμάτια ή τα δάκρυα μαύρης σοκολάτας. Ρίχνετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε για 25-35 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.