Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, λοιπόν, σε διάφορα σχέδια που δεν πρέπει να παραλείψετε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας τις γιορτινές μέρες. Είναι μία υπέροχη πρόταση για να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας!
Υλικά για χριστουγεννιάτικα μπισκότα
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών*
300 γραμμ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
2 στικ βανίλια
½ ξύσμα από πορτοκάλι
20 γραμμ. χυμό από πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
250 γραμμ. βούτυρο
*Μείγμα μπαχαρικών: κανέλα σκόνη, μοσχοκάρυδο τριμμένο, τζίντζερ σκόνη, γαρίφαλο σκόνη-όλα από ένα κουταλάκι του γλυκού. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και χρησιμοποιούμε μόνο μια κουταλιά του γλυκού στην συνταγή.
Διαδικασία
Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τελευταίο το αλεύρι όπου μέσα του, έχουμε ρίξει το μείγμα μπαχαρικών, τις βανίλιες, το κακάο, το μπέικιν, και τα έχουμε ανακατέψει πολύ καλά και ετοιμάζουμε μια ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκ. σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα, τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 για 20 λεπτά.
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
Τip: Μπορούμε να τα αλείψουμε με γλάσο και να τα διακοσμήσουμε. Μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα σοκολάτας και να τα βουτήξουμε μέσα. Μπορούμε να ρίξουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα στο γλάσο και να τα χρωματίσουμε. Σε γυάλινο αεροστεγώς κλεισμένο βάζο, μπορούν να διατηρηθούν 6 μήνες.
Για το γλάσο: 200 γραμμ. άχνη ζάχαρη, 1 ασπράδι αυγού. Για να αραιώσει το μίγμα (ανάλογα από τα γραμμάρια του ασπραδιού προσθέτουμε άχνη ζάχαρη).
Ειδήσεις σήμερα
Τρελό ποσό: Πόσα δίνει το Netflix για την σειρά Maestro
Γέννησε η Μαίρη Συνατσάκη – Δεν κοιμήθηκε λεπτό, τι αποκάλυψε ο γιατρός της [βίντεο]