Διαδικασία
Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό στον κάδο του μίξερ (αν δεν έχουμε, το κάνουμε σε λεκάνη και μετά στο χέρι), ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ή πιρούνι τα υλικά και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει η ζύμη μας μια μπάλα και δεν κολλάει στα τοιχώματα. Aν δούμε ότι κολλάει, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη για 40 λεπτά ως 1 ώρα να φουσκώσει.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρογγυλό ή πυρέξ πάνω από 35 εκ. αφού έχουμε βάλει αρκετό λάδι να πάει παντού και στα τοιχώματα αλλά και στον πάτο να έχει αρκετό (αυτό το ψωμί θέλει αρκετό λάδι). Απλώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη να πάει παντού. Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση πιέζοντάς τα στη ζύμη, στη συνέχεια το θυμάρι και το αλάτι. Αφήνουμε για 20 λεπτά με 30 να φουσκώσει πάλι η ζύμη σκεπάζοντας με μια πετσέτα. Ραντίζουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Δέσποινα Βανδή: Η πρώτη ανάρτηση μετά τις φήμες που τη θέλουν σε σχέση
- Πολύ δύσκολες ώρες για την Ιωάννα Μαλέσκου – Η «τραγωδία» της χτύπησε την πόρτα
- Ζώδια: Σήμανε συναγερμό ο Κώστας Λεφάκης – Για ποια είναι δύσκολη εβδομάδα
- Ξέσπασε σε κλάματα στη σκηνή για τον Mad Clip η Ελένη Φουρέιρα – Δεν μπορούσε να τραγουδήσει
- GNTM 4: Η σωσία της Μισέλ Φάιφερ που τρέλανε τους κριτές
- Ζώδια: Ο Άρης στον Ζυγό – Τι σημαίνει αυτό; Η Άση Μπήλιου εφιστά την προσοχή!
- Δύσκολα τα πράγματα στο «Πρωινό»: Αποχώρησαν από την εκπομπή ακόμα δύο συνεργάτες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr