Υλικά
300 γραμμ. ριγκατόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
20 ντοματίνια (βελανίδια)
200 ml χυμό τομάτας
15 ελιές Καλαμών
2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
Τρίχρωμες πιπεριές (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
200 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο βασιλικό
Διαδικασία
Βράζουμε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ότι μας λέει η συσκευασία.
Σουρώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Εν τω μεταξύ όσο βράζουν τα ζυμαρικά σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας από το νερό που βράζουν τα ριγκατόνι.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε, προσθέτουμε πιπεριές σε κομμάτια. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα βρασμένα ριγκατόνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές, κόβουμε σε φιλετάκια και προσθέτουμε στο τηγάνι. Βάζουμε την μισή ποσότητα θρυμματισμένης φέτας, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίγανη και την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα από πάνω.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- GNTM 4: Ποια είναι η νέα κριτής Ισμήνη Παπαβλασοπούλου [εικόνες]
- Άγγελος Λάτσιος: «Σούσουρο» στα social media με την ανάρτηση που έκανε ο γιος Μενεγάκη – Λάτσιου
- Δέσποινα Βανδή: Δυσάρεστα νέα για την Ελληνίδα τραγουδίστρια
- Πολύ δύσκολες ώρες για την Ιωάννα Μαλέσκου – Η «τραγωδία» της χτύπησε την πόρτα
- Ζώδια: Σήμανε συναγερμό ο Κώστας Λεφάκης – Για ποια είναι δύσκολη εβδομάδα
- Ξέσπασε σε κλάματα στη σκηνή για τον Mad Clip η Ελένη Φουρέιρα – Δεν μπορούσε να τραγουδήσει
- Δύσκολα τα πράγματα στο «Πρωινό»: Αποχώρησαν από την εκπομπή ακόμα δύο συνεργάτες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr