Είχε προηγηθεί μια «αιχμηρή» ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φόντο την πορεία των ερευνών και την ελλιπή ενημέρωση της οικογένειας του δημοσιογράφου τόσο από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση όσο και από την ηγεσία του υπουργείου.
Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να συγκεντρώνουν κρίσιμες μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό που θα οδηγήσουν στην πλήρη χαρτογράφηση της πορείας των δραστών μετά τη δολοφονική επίθεση, χωρίς όμως τα πρόσωπα των πληρωμένων εκτελεστών να έχουν ταυτοποιηθεί. Παράλληλα οι Αρχές συνεχίζουν να αξιολογούν πληροφορίες σε μια προσπάθεια να σχηματίσουν καθαρή εικόνα για το ποιος μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή εκτέλεσης. Και σε αυτό το μέτωπο των ερευνών όμως δεν υπάρχει ακόμα κάποιο αξιόλογο συμπέρασμα.
Την Κυριακή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ανακοίνωση-απάντηση στην ανάρτηση της Στάθας Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ, κάλεσε τη χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου «να επικοινωνήσει απευθείας και να συναντήσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όποια στιγμή επιθυμεί». Η συνάντηση δρομολογήθηκε τελικά 48 ώρες αργότερα, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.
«Η εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι μία, πάγια και ξεκάθαρη: Καμία διερεύνηση υπόθεσης δολοφονίας δεν σταματά εάν δεν εξιχνιαστεί πλήρως, δεν εντοπιστούν οι υπαίτιοι και δεν αποδοθούν στη Δικαιοσύνη. Η ίδια εντολή ισχύει, προφανώς, και για τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, που διαχειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση ανθρωποκτονίας», σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσαν: «Κάθε απώλεια ζωής είναι μία τραγωδία. Ενας πόνος ψυχής και μια αγιάτρευτη πληγή για πολλές οικογένειες, αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Η έρευνα σε όλες -ανεξαιρέτως- τις υποθέσεις θα φθάσει μέχρι τέλους. Μέχρι να φωτιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια, μέχρι να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, μέχρι να βρεθούν οι δράστες. Οσος καιρός και αν περάσει. Είναι ζήτημα ήθους, είναι ζήτημα συνείδησης, είναι ζήτημα πολιτισμού, είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα Δικαιοσύνης».