Στην Ευρώπη, η οποία εξακολουθεί καθημερινά να καταγράφει εκατοντάδες χιλιάδες νέες μολύνσεις, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ του ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας και της διατήρησης των περιοριστικών μέτρων, με απώτερο στόχο να μη βρεθούν αντιμέτωπες με ένα τρίτο κύμα.
Μονόδρομος
Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία (564 θύματα και 18.871 κρούσματα). Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, τόνισε και πάλι ότι «η λεγόμενη «σκληρή γραμμή, με τις απαγορεύσεις της περιόδου των γιορτών, αποτελεί υποχρεωτική επιλογή».
Η πίεση στις ΜΕΘ έχει μειωθεί σε κάποιες περιοχές, Τοσκάνη, Καμπανία και Νάπολη, που μπήκαν στην «πορτοκαλί» ζώνη κινδύνου από το «κόκκινο».
Στη Γερμανία επιβεβαιώθηκαν χθες 17.767 νέα κρούσματα και 255 θάνατοι, με τις Αρχές να σημειώνουν πως η μεταδοτικότητα σταθεροποιείται στη χώρα. Η Πορτογαλία ανακοίνωσε πως θα χαλαρώσει τους περιορισμούς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όμως τα μέτρα θα επανέλθουν πριν από την Πρωτοχρονιά.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νόσων (ECDC) επισήμανε πως μια άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της εορταστικής περιόδου θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα αύξηση των νοσηλειών σε περίπου τρεις εβδομάδες.
Εξαρση κρουσμάτων καταγράφεται και πάλι στη Λατινική Αμερική, και ιδιαίτερα στη Βραζιλία. Από τους πλούσιους σκοπεύει να καλύψει τα έξοδα για ιατρικές προμήθειες και οικονομικά μέτρα ανακούφισης η Αργεντινή, που πέρασε νομοσχέδιο για το «φόρο εκατομμυριούχων». Οσοι διαθέτουν περιουσία πάνω από 2,5 εκατ. δολάρια (12.000 άνθρωποι) θα πρέπει να πληρώσουν έκτακτο φόρο 3,5%, την ώρα που η χώρα μετράει 1,5 εκατομμύρια κρούσματα και 40.000 θανάτους.
Φρούριο το Παρίσι ενόψει του αγώνα Γαλλίας-Ισραήλ: Στο γήπεδο και ο Μακρόν - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Ειδήσεις
Κορωνοϊός: Ασκήσεις προσομοιώσεις εμβολιασμού στα κέντρα υγείας
Καιρός: Ψυχρό μέτωπο σαρώνει τη χώρα, με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους