Αποτελεί το πρώτο μέρος απονομής ενός προγράμματος βραβείων για τους δημιουργούς περιεχομένου με βάση την τεχνολογία. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της WAICA, ο οργανισμός είναι «αφοσιωμένος στην αναγνώριση των επιτευγμάτων των δημιουργών Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλο τον κόσμο» και τα καλλιστεία για τη «Μις Τεχνητή Νοημοσύνη» θα αξιολογήσουν τις διαγωνιζόμενες «για την ομορφιά, την τεχνολογία και την επιρροή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού «People».
Οπως σημειώνει το ρεπορτάζ του αμερικάνικου περιοδικού, τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα συνυπολογίσουν τα παραδοσιακά στοιχεία μιας πασαρέλας ομορφιάς. -όπως η εμφάνιση, η στάση και οι κινήσεις του σώματος, και οι απαντήσεις των διαγωνιζομένων σε ερωτήσεις- ωστόσο θα δοθούν πόντοι και για τις τεχνικές δεξιότητες των «μοντέλων», καθώς και για την εφαρμογή εργαλείων Τεχνητή Νοημοσύνη από τους προγραμματιστές τους.
Σε ένα κόσμο ψηφιακό δεν θα μπορούσε να μη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η επιρροή των διαγωνιζόμενων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι κριτές θα εξετάσουν τον ρυθμό αύξησης των ακολούθων τους και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τους ακόλουθούς τους στις πλατφόρμες τους. Οι διοργανωτές μιλούν για «ένα μνημειώδες άλμα προόδου, σχεδόν 200 χρόνια μετά τον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς, που έλαβε χώρα στη δεκαετία του 1880».
Οροι συμμετοχής
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι δημιουργοί περιεχομένου θα υποβάλουν αρχικά την εικόνα μιας γυναίκας που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης και θα απαντήσουν σε μια λίστα κλασικών και τεχνικών ερωτήσεων.
Η επιτροπή των κριτών περιλαμβάνει δύο πλήρως ψηφιακές περσόνες, σημαντικούς δημιουργούς ΤN στον κόσμο, την Αϊτάνα Λόπεζ και την Εμιλι Πελεγκρίνι που έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια ακολούθους και έχουν κλείσει τεράστιες εμπορικές συμφωνίες για προώθηση προϊόντων. Τα άλλα δύο μέλη της κριτικής επιτροπής είναι η κορυφαία ιστορικός των διαγωνισμών ομορφιάς, Σάλι Αν Φόσετ, και ο ειδήμων του μάρκετινγκ, Αντριου Μπλόχ. Τα τρία πρώτα βραβεία θα λάβουν 20.000 δολάρια και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 10 Μαΐου.
Αν και δεν λείπουν οι επικρίσεις για τις σεξιστικές φιγούρες των γυναικών που αναπαράγει η AI, οι διοργανωτές σημειώνουν πως θέλουν να αξιολογηθεί η χρήση των εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης για τη δημιουργία ψηφιακών έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργικότητας και της προσοχής τους στη λεπτομέρεια.
Ειδήσεις σήμερα
«Καλάθι του Πάσχα και «Καλάθι των Νονών»: Πότε έρχονται, τι θα περιλαμβάνουν
Σία Κοσιώνη στον ΕΤ: Τα παιδιά είναι το πιο απαιτητικό κοινό