1 Η συγκεκριμένη επίθεση θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος (από ειδική επιτροπή) για το ποιους παράγοντες και εμπλεκομένους ωφελεί. Παρόμοιες άθλιες δολοφονικές ενέργειες κατά αμάχων, αδυνάτων κ.ά. έχουν υπάρξει σε διάφορες συγκρούσεις στο παρελθόν. Ενδεικτικά αναφέρω την περίπτωση της αγοράς στο Σεράγεβο της Βοσνίας το 1994 από βλήμα όλμου στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (στην πρώην Γιουγκοσλαβία), την αλήστου μνήμης περίπτωση του 1982 με τις σφαγές των Παλαιστινίων στα προσφυγικά στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα στον Λίβανο από ακροδεξιούς χριστιανούς φαλαγγίτες του Χομπέικα (με την κάλυψη-υποστήριξη των Ισραηλινών τού τότε υπουργού Αμυνας, Αριέλ Σαρόν) κ.λπ.
Στη περίπτωση του νοσοκομείου -αν και κάποια στιγμή θα υπάρξουν καθοριστικής σημασίας «στοιχεία» για το ποιος την πραγματοποίησε- οι υποψίες επικεντρώνονται στο ριζοσπαστικό Ιράν, αλλά και στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου (εκδικητική μανία, πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής στην κοινή γνώμη της χώρας του, έμμονες ιδέες, τεράστια διαφθορά, κρίση στις Ενοπλες Δυνάμεις, στη Δικαιοσύνη κ.ά.). Αυτές οι περιπτώσεις μαζικών εγκλημάτων προκαλούν παραπλανητικές, παραπληροφορικές και συνωμοσιολογικές «τάσεις» και μυθεύματα, ενώ τροφοδοτούν επιπρόσθετα την ήδη τραγική και απεχθέστατη κατάσταση στο έδαφος. Είναι μάλιστα οι αλληλοκατηγορίες στο πλαίσιο της λεγόμενης «False Flag». Πάντως, μεταξύ των στόχων αυτών που την καθοδήγησαν και εκτέλεσαν ήταν η ακύρωση της αμερικανικής πρωτοβουλίας για ανθρωπιστικούς διαδρόμους στη Γάζα, ως και να μην πραγματοποιηθεί η τετραμερής σύνοδος ΗΠΑ-Ιορδανίας-Αιγύπτου-Παλαιστινιακής Αρχής στο Αμμάν. Η νοσηρή και άθλια επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας ναρκοθετεί και τορπιλίζει τις ελάχιστες εναπομείνασες ελπίδες για έστω οριακή αποκλιμάκωση.
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα διορίσει τη σύζυγο του συμβούλου του, μέλος της επιτροπής του Μασκ
2 Οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ως και η απάντηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς συνιστούν εμφανή εγκλήματα πολέμου και κάθετες παραβιάσεις των συμβάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου της Γενεύης του 1949.Το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο (ΔΑΔ) ή οι νόμοι του πολέμου είναι σαφείς στο ότι η στόχευση ή η αδιάκριτη επίθεση εναντίον αμάχων απαγορεύεται και τα μέρη πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις για την προστασία της ζωής των πολιτών (όταν επιδιώκουν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους). Υπάρχουν σαφέστατες περιπτώσεις και αποδείξεις ότι τόσο η Χαμάς όσο και οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έχουν παραβιάσει το ΔΑΔ και ορισμένες από τις επιθέσεις τους συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις, που ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
3 Μία χθεσινή δήλωση, που υπογράφηκε από περισσότερους από 800 νομικούς μελετητές/αναλυτές από πάρα πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στο Διεθνές Δίκαιο και τις μελέτες για το Ολοκαύτωμα και τη γενοκτονία, προειδοποιεί ότι το Ισραήλ «κινδυνεύει να διαπράξει γενοκτονία στη Γάζα». Η ανακοίνωσή τους (που είναι στη διάθεση του υπογράφοντος) αναφέρει: «Είμαστε αναγκασμένοι να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο του εγκλήματος της γενοκτονίας που διαπράττεται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν το κάνουμε επιπόλαια, αναγνωρίζοντας το βάρος αυτού του εγκλήματος, αλλά η σοβαρότητα της τρέχουσας κατάστασης το απαιτεί».
Οι υπογράφοντες καλούν επειγόντως τα κράτη να λάβουν συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα για να αποτρέψουν ατομικά και συλλογικά γενοκτονικές πράξεις, σύμφωνα με το νομικό τους καθήκον και να αποτρέψουν το έγκλημα της γενοκτονίας.
4 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υπογράφοντος, η μέχρι τουλάχιστον σήμερα μη πραγματοποίηση εισβολής των Ισραηλινών στη Γάζα οφείλεται στις αμερικανικές διπλωματικές και στρατιωτικές πιέσεις στο Ισραήλ, στη σχετική «δυσφορία» ισραηλινών στρατιωτικών κύκλων για τους στόχους μίας τέτοιας επίθεσης, καθώς και στην παρουσία 200 και πλέον ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα.