Ποινές πολυετούς κάθειρξης καθώς και χρηματικά πρόστιμα επιφυλάσσονται και για όσους κρίνονται πως «υποκινούν σε μίσος και βία» απέναντι στους πραξικοπηματίες.
Οι νομικές αλλαγές γνωστοποιήθηκαν ενώ τα οχήματα του στρατού έκαναν την εμφάνισή τους σε ολοένα και περισσότερους δρόμους των αστικών κέντρων της χώρας, και ενώ οι διαμαρτυρίες εκ μέρους των πολιτών εντείνονται παντού.
Οι διαδηλωτές απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των εκλεγμένων ηγετών τους που κρατούνται υπό το νέο καθεστώς, μεταξύ των οποίων και η πρώην κρατική σύμβουλος της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Κι.
Την Δευτέρα, οι δικηγόροι της Σαν Σου Κι ανακοίνωσαν πως η κράτησή της αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον 2 επιπλέον μέρες.
Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, η Σαν Σου Κι και άλλοι πρώην κρατικοί λειτουργοί της Μιανμάρ επρόκειτο να τελέσουν υπό κράτηση μέχρι και σήμερα, την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.
Την Τετάρτη, η πρώην κρατική λειτουργός αναμένεται να περάσει από διαδικτυακή δίκη, χωρίς να μεταβεί στο δικαστήριο από το σπίτι της, όπου και κρατείται προς το παρόν.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν την κατοχή εκ μέρους της παράνομων συσκευών επικοινωνίας, καθώς και την υποτιθέμενη νοθεία στις τελευταίες εθνικές εκλογές, στις οποίες και επικράτησε.
ΠΗΓΗ: BBC
Έγκυος στο πρώτο της παιδί η Μαρία Ηλιάκη – «Ένα μεγάλο σ’ αγαπώ στον άνθρωπό μου»
Survivor: Ποια είναι η Καρολίνα Καλύβα που ανάστησε τους «κόκκινους» [εικόνες]
«Όταν δεν θες ο άλλος να σε βιάσει, δεν πας στο χώρο του» – Προκαλεί ο Σταμάτης Γονίδης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr