Οποτε, όμως, του ζητάνε να βγάλει τον λαγό από το καπέλο, εκείνος το αποφεύγει, για να «μην κάψει το διαπραγματευτικό του χαρτί». Το ίδιο λέει για το σχέδιο που (ισχυρίζεται ότι) έχει για την Κίνα. Ζητάει, λοιπόν, από τους ψηφοφόρους να του αναθέσουν τη δουλειά δείχνοντας τυφλή εμπιστοσύνη.
Δρόμος χωρίς γυρισμό…
«Εχω ένα ακριβές σχέδιο για το πώς θα σταματήσω Ρωσία και Ουκρανία. Επίσης έχω μια συγκεκριμένη ιδέα -ίσως όχι σχέδιο, αλλά μια ιδέα- και για την Κίνα», είπε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος στο podcast του Λεξ Φρίντμαν, λίγο πριν από τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Βέβαια, και για τον κορονοϊό είχε την ιδέα να… πιει ο κόσμος χλωρίνη, αλλά ευτυχώς δεν την εφάρμοσε.
Η αγαστή σχέση του Τραμπ με τον Πούτιν και τη Ρωσία λειτουργεί εν προκειμένω υπέρ του, οπότε πολλοί θα μπουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν τις «θαυματουργές» συνταγές του – και ό,τι βγει. Η αντιπρόταση, άλλωστε, των Δημοκρατικών για πόλεμο μέχρις εσχάτων με τη Ρωσία (προκειμένου να κερδοσκοπήσουν οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες και η BlackRock στη φάση της ανοικοδόμησης, όπως παραδέχθηκε εμμέσως ακόμα και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, δικαιώνοντας τις καταγγελίες του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ) δεν ακούγεται ελκυστική στους ψηφοφόρους.
Επειδή οι τελευταίοι αδημονούν, ο Τζέι-Ντι Βανς, υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, μαρτύρησε μέσες-άκρες το Μεγάλο Μυστικό: «Αυτό που σήμερα μοιάζει με γραμμή αντιπαράθεσης Ρωσίας-Ουκρανίας, θα γίνει κάτι σαν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Θα είναι τόσο βαριά οχυρωμένη, ώστε οι Ρώσοι να μην μπορούν να εισβάλλουν ξανά. Η Ουκρανία θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της παρέχοντας στη Ρωσία εγγυήσεις ουδετερότητας. Δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ, ούτε σε άλλους συμμαχικούς θεσμούς. Θα ήταν ρίσκο να κοντραριστούμε με τη Ρωσία και για την Κριμαία». Ο Βανς ισχυρίστηκε ότι Ρώσοι και Ευρωπαίοι θα εισακούσουν το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ επειδή… τον φοβούνται. Το ίδιο και κάμποσοι Αμερικανοί.