ΑΥΤΑ τα τρία «Α» ζητά η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.
ΑΠΛΟΤΗΤΑ, στην εξήγηση των κυβερνητικών πολιτικών, αλλά και στις λύσεις που απαιτεί η καθημερινότητα.
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, γιατί η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζει όσα δεσμεύεται, αλλά και να υλοποιεί μέχρι τέλους τις μεταρρυθμίσεις που ψηφίζονται στη Βουλή.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ίσως το πιο σημαντικό. Οι πολίτες απαιτούν να γίνονται τα πράγματα σωστά και με ταχύτητα. Χωρίς παρεκκλίσεις. Και αν υπάρξουν αστοχίες, να υπάρξουν άμεσα διορθώσεις.
Oι εκλογές των social media στη Γερμανία
ΑΥΤΟΙ οφείλουν, λοιπόν, να είναι οι στόχοι της κυβέρνησης. Προφανώς υπάρχουν και σοβαρά ιδεολογικά ζητήματα. Με αριστερό, κεντροαριστερό, κεντρώο, κεντροδεξιό, δεξιό πρόσημο. Oλα μπορούν να συζητηθούν και να υπάρξουν αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων, αλλά ακόμα και μέσα στα κόμματα.
ΟΜΩΣ, τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο. Η ακρίβεια που επιβαρύνει τη μεσαία τάξη και τα ευάλωτα νοικοκυριά. Η αύξηση εισοδημάτων για μισθωτούς και συνταξιούχους. Η στήριξη των οικογενειών με παιδιά και η αντιμετώπιση του δημογραφικού. Το χτίσιμο ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, που να μην ταλαιπωρεί τους ασθενείς. Η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος από την πρώτη δημοτικού έως την τρίτη λυκείου. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των νεοφυών επιχειρήσεων. Το γκρέμισμα των παθογενειών, οι οποίες αποτελούν τον πυλώνα για το βαθύ κράτος. Η ασφάλεια και η απόδοση Δικαιοσύνης.
ΟΛΑ τα παραπάνω έχουν ιδεολογικό πρόσημο; Αραγε, πάνω- κάτω όλες οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης δεν τα βρήκαν μπροστά τους; Κυβερνήσεις αριστερές, κεντροαριστερές, κεντροδεξιές, δεξιές. Θα πείραζε τους πολίτες το ιδεολογικό πρόσημο της κυβέρνησης, που θα είχε λύσει κάποια από αυτά τα σοβαρά ζητήματα;
ΑΡΑ, υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο κυριαρχεί η κοινή λογική. Να λυθούν διαχρονικά ή έκτακτα προβλήματα. Να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Να ζούμε σε μια χώρα, όπου το κράτος σέβεται τον πολίτη και ο πολίτης σέβεται το κράτος. Να υπάρχει προσδοκία για το αύριο.
ΑΣ δοθούν, λοιπόν, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα και μετά μπορούμε να διαφωνούμε για ένα σωρό ιδεολογικά ζητήματα.
ΕΙΝΑΙ εύκολο να γίνουν όλα αυτά. Προφανώς και όχι. Ηδη, όμως, έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2019 ή του 2015. Το «κλειδί» είναι τα τρία «Α». Με απλότητα, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει πολιτικές, που θα κάνουν την Ελλάδα τού 2030 να βρίσκεται πολύ μπροστά από την Ελλάδα τού 2024.