Διακύβευμα των ευρωεκλογών σίγουρα δεν είναι αν ο Φαραντούρης «θα φάει ή όχι» το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του διεθνούς οίκου S&P ή αν πόζαρε με τον άλλο πρωτοξάδελφο και κάποιους, στο Χιούστον, πηγαίνοντας να μαζέψει απόδημους ψήφους. Αλλωστε, με τις δηλώσεις του, απαξίωσε και το βιογραφικό του, που έλεγες ότι μπορεί να είναι σοβαρό άτομο.
Διακύβευμα δεν είναι επειδή ο Κασσελάκης δεν ξέρει το ποσοστό που αποσπά το υπουργείο Υγείας από τον προϋπολογισμό, καν οι γελοιότητες της κρουαζιέρας -με ναύαρχο ορντινάτσα- επιχειρώντας να εκμαιεύσει αρνητικά σχόλια για το επίπεδο της νησιωτικής περίθαλψης. Το μάθημα που του έκανε η κυρία στα Χανιά δεν έπιασε τόπο. Επανέλαβε το λάθος. Πήρε την ίδια απάντηση. Μια εμμονή με το θέμα της περίθαλψης δεν βλάπτει. Πολλώ δε μάλλον όταν ο σύζυγός του -με ειδικότητα νοσηλευτή Εντατικής- θα του δίνει σχετικές ιδέες. Ας φροντίσουν να εδράζονται επί της πραγματικότητας.
Διακύβευμα δεν είναι αν ο ένας ακροδεξιός βουλευτής δέρνει τον άλλο ακροδεξιό, εντός Βουλής, επειδή του έβρισε τη μανούλα του ή ο Βελόπουλος, ανωνύμως, συκοφαντούσε τον πατέρα του. Ο μεν Πρόεδρος της Βουλής δεν άφησε περιθώρια επανάληψης, ο δε ο Φλωρίδης έλυσε το θέμα και η Πρωτομαγιά είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου: «Οταν λέμε φυλακή, το εννοούμε». Οπότε, η «ασυλία» που παρείχε η ανωνυμία στα social -και όχι μόνον- για υβριστικό ή συκοφαντικό περιεχομένου πραγματικά τιμωρείται.
Διακύβευμα στις ευρωεκλογές δεν είναι η τραγωδία στα Τέμπη. Ούτε η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Το να εκβιάζεται με έμμεσους δημόσιους τρόπους, με κραυγές «περί «κουκουλώματος», δεν αλλάζει η διαδικασία. Αυτό αποδεικνύεται από της αποφάσεις της.
1.000 μέρες βαρβαρότητας
Αλλά διακύβευμα στις ευρωεκλογές είναι η υστέρηση της παραγωγικότητας και της καινοτομίας. Η αποφασισθείσα μεταναστευτική πολιτική – που «μπάζει» στην εφαρμογή της. Το δημογραφικό της, ήδη, γηραιάς Ευρώπης. Αυτά είναι καίρια θέματα για την επόμενη μέρα στην ευρωπαϊκή πολιτική, επειδή έχουν επιπτώσεις στην ευημερία των πολιτών της.
Για την Ελλάδα, ωστόσο, διακύβευμα σημαντικότατο είναι το τεράστιο χρέος της. Το πώς θα εξελιχθούν στη διεθνή αγορά τα επιτόκια, μέχρι και η εισοδηματική μας πολιτική.
Δεν λέω. Καλή η συζήτηση του Κασσελάκη για το πόθεν -μη- έσχες του, καλή και για τις γάτες που θα κάνουν τη Φάρλι να ζηλέψει, «καλυτερότερη» η μη πρόσκληση του Μητσοτάκη, στην Κρήτη, στο -μη- γάμο που έγινε στην Αμερική, αλλά για τα ευρωπαϊκά ζητήματα άνοιξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ το στόμα του κάτι να μας πει, πλην ότι θέλει δύο τετραετίες πρωθυπουργός καθότι μία τι να του κάνει;
Αναρωτηθήκατε πώς γίνεται τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι αυτές οι ευρωεκλογές ίσως να είναι οι πιο σημαντικές στην πορεία της Ευρώπης, επειδή κρίνεται η ευημερία των λαών της;
Ελα, μωρέ, που θα μας πούνε εμάς οι κουτόφραγκοι τι να κάνουμε…