Πλήθη πιστών συρρέουν στο Βατικανό για να αποτίσουν φόρο τιμής, με τη σορό του να εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα έως αύριο το βράδυ.
Πάνω από 20.000 άτομα συνόδευσαν τη σορό του Ποντίφικα από τον ξενώνα της Αγίας Μάρθας, με τον Camerlengo, καρδινάλιο Κέβιν Φάρελ, να ηγείται της τελετής.
Η εξόδιος ακολουθία του Πάπα Φραγκίσκου αποκτά διεθνή πολιτική διάσταση, καθώς ηγέτες κρατών – μεταξύ τους και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ – θα παραστούν στη Ρώμη, ενώ αναμένονται και πιθανές επαφές με άλλους ηγέτες, όπως ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
Χιλιάδες πιστοί συνεχίζουν να προσέρχονται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου για να αποχαιρετήσουν τον Ποντίφικα, με το φέρετρο να φυλάσσεται από Ελβετούς Φρουρούς και να εκτίθεται σε προσκύνημα. Παράλληλα, τιμάται η επιθυμία του για μια λιτή τελετή, σε αντίθεση με τις προηγούμενες παπικές κηδείες.
Ο 88χρονος Πάπας πέθανε από εγκεφαλικό και καρδιακή ανεπάρκεια, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό. Ο θάνατός του σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής, με το κονκλάβιο των καρδιναλίων να αναμένεται εντός εβδομάδων για την εκλογή νέου Ποντίφικα.
Ειδήσεις Σήμερα
- Κίνηση τώρα: Στο «κόκκινο» το λιμάνι του Πειραιά λόγω επιστροφών – Σημαντικές καθυστερήσεις και στον Κηφισό
- Αρυάνα Λιανού: Αυτή είναι η 14χρονη κόρη του Γιώργου από τον πρώτο του γάμο – Η σχέση της με την Κωνσταντίνα Καραλέξη
- Συντάξεις Μαΐου: Ποια είναι η τελική ημερομηνία – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι