Ο Τρύφων Αλεξιάδης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε μία συνέντευξη με αφορμή τη διαρροή του «πόθεν έσχες», καθώς ο ίδιος ήταν μέλος του προεδρείου της επιτροπής που το παρέλαβε. Κλείνοντας τη συνέντευξη -και με εκνευρισμό-, είχε αναφερθεί σε περίπου 50 λογαριασμούς trolls που συνεχίζουν να τροφοδοτούνται, δηλαδή να πληρώνονται, και να κάνουν τη βρόμικη δουλειά.
Η Δώρα, η Γαρυφαλλιά και αύριο;
Στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου του ’23, σε ένα ακόμα σκληρό εσωκομματικό επεισόδιο, ο Πάνος Σκουρλέτης είχε καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως στόχος των trolls. Μεταξύ άλλων, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα κατονόμαζε τον «ιδιοκτήτη» και όσους έκαναν χρήση του περιβόητου nickname «Πεν Νταλαούρα». Δεν το έκανε. Eίχε πει μάλιστα: «Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό. Είναι παράκεντρα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε για να φύγουμε εμείς και να επιστρέψει ο Τσίπρας στο κόμμα». Ο λογαριασμός «Πεν Νταλαούρα», φοβούμενος, προφανώς, το τι θα μπορούσε να πει ο κ. Σκουρλέτης στην Αστυνομία, είχε απολογηθεί προκαταβολικά και, μεταξύ άλλων, είχε αναρτήσει: «Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε πριν από 19 μήνες επειδή εμπνεύστηκε από τον ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε αφιλοκερδώς και χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα στο πλευρό του. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον νέο πρόεδρο, κύριο @skasselaki».
Τα trolls της Κουμουνδούρου ζουν. Ευτυχώς δεν βασιλεύουν. Οπως έγινε και πριν από λίγες ημέρες εναντίον όλων όσοι τόλμησαν να έχουν έστω και ελαφρώς διαφορετική άποψη για ορισμένους εκ των πρωταγωνιστών της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο. Για να μην ξεχνιόμαστε…