Ομως, αλήθεια, ύστερα από την περιπέτεια του 2015, υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί σε συνθήκες σταθερότητας με επαναφορά του διδύμου Τσίπρα-Βαρουφάκη και μπόνους την προσθήκη Ανδρουλάκη; Για αυτόν το λόγο το χαρτί της σταθερότητας το κρατά στα χέρια του ο Μητσοτάκης και όχι όσοι ονειρεύονται προοδευτική διακυβέρνηση, όταν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κατάληψη της εξουσίας συμμαχώντας με τους πάντες, όπως έπραξαν την «πρώτη φορά» με τους ΑΝ.ΕΛ. καταγγέλλοντας τότε το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο θέλουν να συνεργαστούν τώρα.
Η «πολιτική απομόνωση» του Μητσοτάκη, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, τελικώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθεί και το δίλημμα των επόμενων εκλογών: Η Ελλάδα θα έχει μία σταθερή κυβέρνηση ή θα ψάχνουμε να δούμε εάν συμφωνήσει το ΠΑΣΟΚ με τον Βαρουφάκη (αυτό, μεταξύ μας, θα ήταν ωραίο) και όλοι μαζί με τον Κουτσούμπα;
Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί την αυτοδυναμία γιατί πιστεύει ότι μόνο με ισχυρές κυβερνήσεις μπορεί να εφαρμοσθεί ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δεν θα σκοντάφτει σε ευκαιριακές συμμαχίες και πολιτικές λυκοφιλίες. Για παράδειγμα, μόλις την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε το νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο ΣΥΡΙΖΑ το υπερψήφισε, το ΠΑΣΟΚ το καταψήφισε, πώς θα μπορούσε να προχωρήσει μία πρωτοβουλία εάν τα δύο κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης συγκυβερνούσαν;
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
Η σταθερότητα αποτελεί βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, ο πρωθυπουργός θα επιμείνει σε αυτό το ζήτημα και οι ψηφοφόροι θα κληθούν να τοποθετηθούν στις επόμενες κάλπες. Με τα σύννεφα της ύφεσης να σκεπάζουν τον ορίζοντα της Ευρώπης, δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη διάθεση στους πολίτες να προσθέσουν την ακυβερνησία στον κρίκο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ή, ακόμα χειρότερα, να μαδούν τη μαργαρίτα για το εάν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Η ΣΙΩΠΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ, ΜΠ. ΜΠΑΡΑΝ
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, Μπουρχάν Μπαράν, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και κάλεσε τους μουσουλμάνους του νομού του να ψηφίσουν υπέρ ενός από τους υποψήφιους «ψευδομουφτήδες». Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η σχετική αποκάλυψη, ο Μπαράν υποχρεώθηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να αποσύρει τη σχετική ανάρτηση. Ομως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής υιοθετεί τη γραμμή της Αγκυρας, αν και εκλεγμένο μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Πριν από μερικούς μήνες συμμετείχε σε εκδήλωση παρουσία του ψευδομουφτή Αχμέτ Μεμέ σε χωριό της Ξάνθης, με φόντο την τουρκική σημαία. Αξιοσημείωτη η σιγή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για τα «ανδραγαθήματα» του βουλευτή του. Προφανώς, αισθάνεται λήξαν το θέμα μετά την ανάκληση των δηλώσεων του Μπαράν, για αυτό και οι φήμες περί δήθεν διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ δεν επιβεβαιώθηκαν. Ομως, οι αναρτήσεις έγιναν και φανερώνουν ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής ακολουθεί πιστά τη ρότα της Αγκυρας εκθέτοντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.