Είναι τραγικό, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας είναι έτοιμη να υιοθετήσει τις πιο αβάσιμες κατηγορίες, να διασπείρει fake news και να αδιαφορήσει απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα, αρκεί να κάνει τη δουλειά της. Η αλήθεια όμως στέρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ομάδες των γνωστών αλληλέγγυων έναν «καλό» τίτλο για εκείνους και έναν κακό για τη χώρα.
Kαναδός Magaς στον δρόμο του Τραμπ
Το συγγνώμη «κατά λάθος σας διασύραμε» της ΜΚΟ που ανακάλυψε πως οι 38 μετανάστες στον Εβρο βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος αφού πρώτα είχε καταθέσει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αφού οι εγχώριοι επαναστάτες εγκαλούσαν την ελληνική κυβέρνηση για απανθρωπιά, είναι πολύ λίγη και ήρθε αργά. Ομως ακόμα και έτσι, είναι μια παραδοχή του μεγάλου λάθους τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ πότε θα το παραδεχθεί;
Δυστυχώς, αυτή η ιστορία απέδειξε με τον πιο θλιβερό τρόπο πως αυτό που επιδιώκει η μείζονα αντιπολίτευση είναι να διαβάλει την ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα με οποιοδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο. Στην προσπάθειά της να φουντώσει το θέμα και μάλιστα σε μια συγκυρία που η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα, επέμενε πως οι μετανάστες όχι μόνο βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά και ότι η επίμαχη νησίδα ήταν εγγεγραμμένη στο ελληνικό κτηματολόγιο. Οταν ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε πως η έκταση που επικαλούταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει καμία νησίδα, κατηγορήθηκε ότι αναπαράγει ψεύδη.
Αλλά, ξέρετε κάτι; Η χθεσινή παραδοχή από τη ΜΚΟ και η εκκωφαντική αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η μεγαλύτερη ήττα τους στο αχρείαστο πόλεμο που κήρυξαν στην χώρα και την κυβέρνηση. Η μεγάλη νίκη της Ελλάδας είναι οι χθεσινές εικόνες από το ΚΥΤ της Μυτιλήνης, όπου έγινε η πρώτη εκδήλωση εύρεσης εργασίας για τοπικούς εργοδότες και πρόσφυγες. Μια «ημέρα καριέρας» διαφορετική, που για κάποιους νέους ανθρώπους από την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία είναι η πρώτη μέρα της καινούργιας τους ζωής. Η δράση έγινε από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και είχε αποτέλεσμα. Βρήκαν εργασία 66 άτομα, ενώ άλλα 45 έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε εργαστήρια επαγγελματικών δεξιοτήτων. Οι φλόγες στην κόλαση της Μόριας έχουν σβήσει. Ας το παραδεχθούν επιτέλους.