Η ΨΗΦΙΣΗ του νομοσχεδίου για τον κατώτατο μισθό συνιστά την επικύρωση μίας ακόμα μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας, η οποία, και με τον νέο τρόπο υπολογισμού, διασφαλίζει την εκτίναξη του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ. Ανοδος, η οποία αποτιμάται ποσοστιαία σε αύξηση 46% σε σχέση με τα 650 ευρώ όταν παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στόχος είναι ο μέσος μισθός να φθάσει στα 1.500 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας.
Υπεροψία και μέθην είχεν ο Μπασάρ…
ΜΑΛΙΣΤΑ, η Νίκη Κεραμέως ανέδειξε από το βήμα της Βουλής την ανακολουθία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκθέτοντας το ΠΑΣΟΚ με μία απλή ερώτηση στην οποία δεν έλαβε απάντηση: «Μας σταματάει ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό και ρωτάει: “Πόσα θα παίρνω;”. Εγώ του απαντώ: “950 ευρώ και πάνω”. Εσείς τι του απαντάτε με βάση τη θέση του ΠΑΣΟΚ; “Δεν μπορώ να σου απαντήσω, μπορεί περισσότερα, μπορεί και λιγότερα”. Αυτή είναι η διαφορά μας».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, με τα τέσσερα ευνοϊκά μέτρα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία εισηγήθηκε και περιλήφθηκαν στο φορολογικό νομοσχέδιο, για την ενίσχυση των μισθωτών, των συνταξιούχων, των επιχειρήσεων και των πολιτών που υπάγονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, επιβεβαιώνεται η κυβερνητική προτεραιοποίηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής προς την κατεύθυνση της αύξησης του πραγματικού εισοδήματος, της ώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και της κινητροδότησης για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
ΑΛΛΩΣΤΕ, οι δυνατότητες που παρέχει ο Προϋπολογισμός για ενίσχυση των εισοδημάτων, στήριξη των πιο αδύναμων και διόρθωση των στρεβλώσεων υπέρ εργαζομένων, επιχειρήσεων και συνταξιούχων απορρέουν από την οικονομική ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί την τελευταία πενταετία. Προφανώς, οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν εντατικά, γιατί τα προβλήματα παραμένουν πολλά. Δίνονται, όμως, λύσεις που φέρνουν αποτελέσματα, όπως είναι και η μείωση της ανεργίας στο 9% για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες και η οποία συμπίπτει με τη θητεία της Κεραμέως στο υπουργείο Εργασίας.