ΩΣΤΟΣΟ, με τον διαβόητο νόμο Κουτσόγιωργα σύρθηκε η Ελλάδα σε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις, Ιούνιο και Νοέμβριο 1989 και Απρίλη 1990 που ο Κ. Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός, επιτυγχάνοντας το θηριώδες ποσοστό 48%, που όμως του έδωσε οριακή αυτοδυναμία!
ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ εζήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Τον Ιούλιο 2016 έφερε την απλή αναλογική που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝ.ΕΛ., την Ενωση Κεντρώων, τη Χρυσή Αυγή! Και ο μεν Τσίπρας ονόμασε «ιστορικό» τον εκλογικό του νόμο, ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε: «Βλέπετε ότι οδηγείστε σε βαριά ήττα και θέλετε να μαγειρέψετε τις εκλογές».
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ακριβώς του «μαγειρέματος» θα είμαστε αντιμέτωποι στις κάλπες της δεύτερης εκλογικἠς αναμέτρησης, το 2023. Ο Τσίπρας με τον εκλογικό του νόμο κατέστησε αδύνατη την ύπαρξη σταθερής κυβέρνησης, επιδιώκοντας ακυβερνησία, πολιτική αστάθεια, αναταραχή. Πεδία δόξης για τον ΣΥΡΙΖΑ! Είναι λόγια; Οχι.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η απλή αναλογική εφαρμόστηκε το 1926. Εως το 1928 είχαμε πέντε κυβερνήσεις! Επανήλθε το 1932 και προκλήθηκε τέτοια πολιτική αναστάτωση, ώστε η Βουλή παρέδωσε την κυβέρνηση στον Ιωάννη Μεταξά. Η συνέχεια ήταν η επιβολή δικτατορίας.
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
Το 1946 επέστρεψε η απλή αναλογική. Εως το 1950 ορκίστηκαν δέκα κυβερνήσεις!
ΜΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ιστορική εμπειρία της απλής αναλογικής είναι φυσικό να γίνεται συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε στις δεύτερες εκλογές να μην ισχύσει το όριο του 37-39% αλλά να ενισχυθεί το πρώτο κόμμα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτοδυναμία. Ωστόσο, θυμίζοντας ότι σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις άλλαξαν τον εκλογικό νόμο, στα όρια του Συντάγματος, «γιατί έτσι τις συνέφερε», δύσκολο o Κυριάκος Μητσοτάκης να τις ακολουθήσει.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ θητεία διακρίνεται για την τήρηση του Συντάγματος, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, τη λήψη καίριων αποφάσεων, με «το σωστό μέρος της Ιστορίας», την ικανοποιητική διαχείριση πρωτοφανών κρίσεων κατά τρόπο συμφέροντα στην κοινωνία, με θετικά αποτελέσματα στην οικονομία και θέση κύρους και αξιοπιστίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και η ασυναρτησία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποκαλυφθεί πλήρως, και η Ελλάδα στις 7 Ιουλίου 2019 άλλαξε σελίδα, δεν είναι απαραίτητο ο Μητσοτάκης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Οι διεθνείς συνθήκες με την επιθετική Ρωσία, η κατάσταση στα Βαλκάνια, η μόνιμη απειλή των γειτόνων, ο ενεργειακός και επισιτιστικός κίνδυνος δεν ευνοούν τα εκλογικά πειράματα!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ απολύτως η ήρα από το στάρι και ο ΣΥΡΙΖΑ συν άκρα Δεξιά εμφανίζονται ως «πουτινικοί», ο Μητσοτάκης πρέπει να έχει μία τετραετία ακόμη. ΟΛΑ τα άλλα ανήκουν στο «Κοίτα ΠΟΙΟΣ μιλάει…».