Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης
Όλα αυτά είναι κατ’ αρχάς αναγκαία για την εξυγίανση της Επιχείρησης. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο οποίος θα πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργήσει κατά τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα. Γιατί δεν είναι μόνο η εξοικονόμηση δαπανών που μπορεί να επιτευχθεί για τη σωτηρία της ηλεκτρικής εταιρίας, αλλά επίσης η κατάργηση της γραφειοκρατίας και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν φόρους Σκανδιναβίας για να απολαμβάνουν υπηρεσίες Αλβανίας.
Όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί, και όχι μόνο η ΔΕΗ, θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτοι, πιο σύγχρονοι και λειτουργικοί, πιο φιλικοί στον πολίτη. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Ελλάδα του μέλλοντος, αλλά και του παρόντος. Τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκαν καταστροφικά, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τη λειτουργία του κράτους, τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους φορολογούμενους.
Η Παιδεία και η Υγεία υποβαθμίστηκαν, η δημόσια τάξη εγκαταλείφθηκε και η Δημόσια Διοίκηση γύρισε στις πρακτικές του αμαρτωλού παρελθόντος με τους διορισμούς ημετέρων για τη συντήρηση ενός πελατειακού κράτους.
Τώρα είναι η ευκαιρία για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό, που δεν θα γίνει μόνο με την ψηφιοποίηση του Δημοσίου, αλλά και με τον απαραίτητο εξορθολογισμό του προσωπικού.
Η ΔΕΗ μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Από την έντυπη έκδοση