Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης
Το πρόβλημα με αυτό το συνονθύλευμα αριστερού λαϊκισμού, ρεαλιστικής μνημονιολαγνίας, ακροδεξιάς και ορφανών γυρολόγων της πολιτικής σκηνής είναι πως ακόμα κι αν είχαν μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να παράγουν αποτελεσματικό έργο, είναι τόσοι πολλοί που θα είναι αδύνατον να συνεννοηθούν.
Στο EleftherosTypos.gr κάναμε μία έρευνα για το τι γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει μακράν την μεγαλύτερη κυβέρνηση εντός της ΕΕ. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Γερμανίας με 83 εκατομμύρια πληθυσμό και 16 υπουργούς… [Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ]
Σύγχυση ταυτοτήτων, απώλεια ισορροπίας
Η Γερμανία δεν είναι η εξαίρεση. Βλέποντας το τι γίνεται στις άλλες χώρες, ασχέτως πληθυσμού και πολιτικού συστήματος, ο κανόνας είναι μικρά και ευέλικτα υπουργικά συμβούλια τα οποία δεν ξεπερνούν τα 15-25 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των πρωθυπουργών ή των προέδρων της Δημοκρατίας.
Όχι, ας μην είμαστε άδικοι, δεν είναι μόνο ο Τσίπρας ο οποίος υπέκυψε στις πιέσεις των αυλικών του για να βολέψει όσους περισσότερους μπορεί. Οι μεγάλες κυβερνήσεις είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και λογικό να υφίστανται…
Πέραν της κοινής παραδοχής πως «όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει» υπάρχει και αυτό της σπατάλης. Για ποιο λόγο ένας λαός που έχει υποστεί τόσες περικοπές, τόση οικονομική ταπείνωση να συνεχίζει να πληρώνει υπουργικά συμβούλια μεγέθους… στρατιάς;
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να κομίσει το κάτι νέο ούτε στα λόγια, ούτε και στην ουσία. Αποδεικνύεται πως εκπροσωπεί ό,τι πιο παλιό και φαύλο είχε να επιδείξει η Μεταπολίτευση…
Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]