Σύμφωνα με το δημοσίευμα και οι τρεις πλευρές διευθέτησαν τις τελικές λεπτομέρειες προκειμένου να καταθέσουν την πρόταση για την ανάληψη της διοργάνωσης. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι συμφωνήθηκε να χτιστεί ένα μεγάλο γήπεδο στο Ελ Αλαμέιν, το οποίο θα προστεθεί στα γήπεδα της χώρας που μπορούν να διεξαχθούν μεγάλες διοργανώσεις.
Αυτή την στιγμή τα γήπεδα που θα μπορούσε να βάλει η Ελλάδα σ’ έναν τέτοιο φάκελο είναι η OPAP Arena, που είναι ένα νεόκτιστο γήπεδο, το Γεώργιος Καραϊσκάκης το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα και το ΟΑΚΑ, που έχει μεγάλη χωρητικότητα και έχει διοργανώσει μεγάλα events. Φυσικά υπάρχουν τα πρότζεκτ του Βοτανικού και της Νέας Τούμπας, τα οποία δρομολογούνται και δεδομένα θα είναι έτοιμα το 2030.
Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου Μουντιάλ έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής, Μαρόκο – Τυνησία – Αλγερία, Ισπανία – Πορτογαλία και Ουρουγουάη – Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή. Η χώρα μας ήταν σε συζυτήσεις για να καταθέσει φάκελο μαζί με τις Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως μετά την τελευταία επαφή των τριών πλευρών είναι έτοιμος ο φάκελος, ο οποίος θα κατατεθεί στη FIFA και για να εγκριθεί θα περάσει από Γενική Συνέλευση.
Γερμανία: Αθλήτριες ενόργανης γυμναστικής μιλούν για μία «κόλαση» εξευτελισμού και κακοποίησης
Όσον αφορά τους Αιγύπτιους υπάρχει πρότζεκτ για την οικοδόμηση ενός μεγάλου, σύγχρονου γηπέδου στο Ελ Αλαμέιν για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Ο Ασράφ Σόμπι αναμένεται να παρουσιάσει τον φάκελο στην κυβέρνηση της Αιγύπτου τα αμέσως επόμενα 24ωρα.
Τη διοργάνωση του επετειακού Μουντιάλ για τα 100 χρόνια από το πρώτο τουρνουά, στην Ουρουγουάη, έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής, Κολομβία – Ουρουγουάη, Μαρόκο – Τυνησία – Αλγερία και Ισπανία – Πορτογαλία.
Ειδήσεις σήμερα
Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο – Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Η κατάθεση του Μολδαβού πιλότου