Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, αφήνοντας πίσω έναν γιο, ενώ τελευταία ενσάρκωνε με επιτυχία τον ρόλο του αστυνομικού στη σειρά «Σασμός».
Η Μαρία Τζομπανάκη, η οποία είχε συμπρωταγωνιστήσει μαζί του στον «Σασμό», συγκινεί με την ανάρτησή της. «Εκεί στη Νάξο σου, στην ”απαλάμη του Θεού” γείρε αγαπημένε μας Δημήτρη. Δεν μπορούν δάκρυα και λόγια να αρθρώσουν πόσο μα πόσο πολύ θα μας λείψεις. Δημήτρη μου δεν σε πρόλαβα… Το βλέμμα της ψυχής σου θα το αγαπώ παντοτινά. Αχ Δημήτρη μας», έγραψε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ16/12/2024|21:49Μενδώνη για Δημήτρη Ήμελλο: Η απώλειά του στερεί την Τέχνη από έναν αφοσιωμένο υπηρέτη της
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο συγγραφέας του «Σασμού» Σπύρος Πετρουλάκης έγραψε: «Ο πόνος είναι μεγάλος, όσο και η απουσία σου Αντώνη Φραγκιαδάκη. Αντίο…».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Ήσουν και θα είσαι πάντα παλικάρι. Σ’ αγαπώ φίλε μου. Καλό ταξίδι σκαλιδομούτσουνε», σημείωσε ο Γιώργος Γεροντιδάκης.
Ένας ακόμη πρωταγωνιστής του «Σασμού» που αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Ήμελλο είναι ο Στάθης Μαντζώρος. «Ξεκουράσου Δημήτρη… Θα μου λείψεις. Θα σε έχω μέσα στην καρδιά μου. Ξέρεις εσύ. Κουράγιο Φοίβο μας. Μας την έσκασε ο Αντώνης μας. Νωρίς».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Γιάννης Κότσιρας, που ερμήνευσε πολλά τραγούδια της δημοφιλούς σειράς, σημείωσε: «Καλό ταξίδι υπέροχε Δημήτρη μας. Άνισος ο αγώνας σου».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Αδελφέ μου καλό σου ταξίδι… σου χρωστάω ένα τάβλι» ανέφερε ο Μιχάλης Αεράκης, αναρτώντας φωτογραφία τους από τα γυρίσματα του «Σασμού».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Αντίο» στον Δημήτρη Ήμελλο είπε και ο στενός του φίλος Αλέξανδρος Λογοθέτης. «Εκεί στην Κρήτη το καλοκαίρι του 18, στη σπηλιά που μου έμαθες ότι υπάρχει. Εκεί στο Λιβυκό που τόσο αγαπούσες, εκεί θα σε θυμάμαι και στο σανίδι που είχα την τιμή και την τύχη να βρεθώ πλάι σου. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου άνθρωπε», έγραψε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δημήτρης Ήμελλος: Τα συλλυπητήρια από τη Μενδώνη
Την θλίψη της για τον θάνατο του Δημήτρη Ήμελλου εκφράζει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η κυρία Μενδώνη, σε δήλωσή της, αποχαιρετά έναν ταλαντούχο ηθοποιό, η απώλειά του οποίου «στερεί την Τέχνη από έναν αφοσιωμένο υπηρέτη της, που είχε ακόμη να δώσει πολλά».
Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη για τον θάνατο του Δημήτρη Ήμελλου:
«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την εντελώς πρόωρη απώλεια του Δημήτρη Ήμελλου. Ο Δημήτρης Ήμελλος υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχος και καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς του. Αξιοποίησε στο έπακρο τη στιβαρή θεατρική του σκευή, για να μας χαρίσει μοναδικές ερμηνείες σε κάθε ρόλο που ερμήνευσε. Μάρτυρας αδιάψευστος του ταλέντου του, αλλά και της επίπονης τριβής στους ρόλους με τους οποίους αναμετρήθηκε.
Η προέλευσή τους ερχόταν από ένα ευρύτατο φάσμα: Από την κλασική γραμματεία έως το σύγχρονο ρεπερτόριο αλλά και τα επιλεκτικά περάσματά του από τον κινηματογράφο και τη μεγάλη οθόνη, με τ η συνεργασία του με τις μεγαλύτερες σκηνές και σκηνοθέτες μας.
Το ταλέντο του έλαμψε από νωρίς, καθώς είχε την, απόλυτα δίκαιη, τιμή να είναι ο πρώτος βραβευθείς με το επίζηλο «Βραβείο Χορν». Το μέγεθος της απώλειάς του επιτείνεται, δυστυχώς, ακόμη περισσότερο, από το γεγονός ότι έφυγε στη δημιουργικότερη και ωριμότερη ηλικία και στο απόγειο της πορείας του στη σκηνή. Η απώλειά του στερεί την Τέχνη από έναν αφοσιωμένο υπηρέτη της, που είχε ακόμη να δώσει πολλά».
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ήμελλος
Ο Δημήτρης Ήμελλος γεννήθηκε το 1967 στην Κυψέλη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή Αθηνών, εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και έπειτα στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη, απ’ όπου και αποφοίτησε. Σπούδασε επίσης στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ) στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέιφιτς.
Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, όπως: Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων, Οιδίπους επί Κολωνώ, Ένας Υπέροχος Κερατάς, Πέρσες, Αντιγόνη, Φρεναπάτη, Νοσταλγός, Αγάπης Αγώνας Άγονος, Αυτό που δεν τελειώνει, Μήδεια, Μολιέρος, Όνειρο, Ο Ταρτούφος, Ο Ηλίθιος, Στο Βυθό, Το Ύστατο Σήμερα, Ερωτόκριτος, Αμφιτρύων κ.α.
Από το 2001 έως το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού, με τον οποίο ο ηθοποιός συνεργάζεται στενά. Επίσης, δίδαξε στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής καθώς και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Δήλος.
Το 2001 ήταν ο πρώτος νέος ηθοποιός που τιμήθηκε με το βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη Φρεναπάτη του Τ. Κούσνερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ενώ το 2005 τιμήθηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού «Αθηνόραμα» με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για την ερμηνεία του στο έργο του Μπουλγκάκοφ «Μολιέρος».
Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 2007-08 στη σειρά του ALPHA Το 10 σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου και στον «Σασμό».
Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: Αλιόσα του Θανάση Σκρούμπελου (1999), Beautiful people του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2001), Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα της Στέλλας Θεοδωράκη (2002), Delivery του Ν.Παναγιωτόπουλου (2004), Γλυκιά μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη (2005), Bank Bang του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (2008), Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα (2011), Χρόνια Πολλά του Χρήστου Γεωργίου (2017), Η δουλειά της του Νίκου Labot (2018), Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντετμαν (2020).Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Το 10, Καρυωτάκης, Με λένε Βαγγέλη, Ου Φονεύσεις, Συγνώμη, Η ζωή εν τάφω, Σασμός, Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό.
Ειδήσεις σήμερα
Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Ουινσκόσιν – Αναφορές για «πολλούς τραυματίες»
Βρούτσης: Δρομολογούνται οι εξελίξεις για να δοθεί το ΣΕΦ στον Ολυμπιακό
Ναυάγιο στη Γαύδο: Εντοπίστηκαν δύο νεκροί μετανάστες – Ξεπερνούν τους 30 οι αγνοούμενοι
Ο Ρονάλντο αγόρασε νέο τζετ αξίας 73 εκατομμυρίων δολαρίων
Αστυνομικός της Βουλής: Η σύζυγος είχε εξομολογηθεί στους γιατρούς ότι κακοποιείται [βίντεο]
Χριστούγεννα με χιόνια στην Αττική; – Τα τελευταία δεδομένα για τον καιρό