Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το μουσείο και υλοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Σχεδιάστηκε σε στενή συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Αλλα Μάτια» και την HandsUp -το πρώτο πρακτορείο διερμηνέων νοηματικής γλώσσας στην Ελλάδα- και τέθηκε σε λειτουργία μετά από πιλοτική εφαρμογή του σε focus groups ατόμων με αισθητηριακές βλάβες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία νέα κινητή προθήκη ξενάγησης για άτομα με προβλήματα όρασης, την πολυαισθητηριακή μουσειοσκευή και μια σειρά δράσεων, ώστε το Μουσείο να είναι προσβάσιμο σε κωφά ή βαρήκοα άτομα. Η κινητή προθήκη με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό αποτελείται από θήκες και περιλαμβάνει κάτοψη της αίθουσας, απτικούς χάρτες της Ελλάδας και των Κυκλάδων και αντίγραφα εκθεμάτων που είναι κατασκευασμένα από μάρμαρο ή ρητίνη.
Καίτη Γκρέυ: Η μυθιστορηματική ζωή της απόλυτης σταρ του λαϊκού τραγουδιού
Γραφή Braille
Τη διαδρομή συμπληρώνουν κατάλληλα διαμορφωμένα περιγραφικά κείμενα διαθέσιμα στη γραφή Braille, σε μεγαλογράμματη εκτύπωση για άτομα με μερική όραση, ενώ, παράλληλα, δημιουργήθηκε και ακουστική εμπειρία με ηχητική περιήγηση στη Συλλογή της Κυκλαδικής Τέχνης, ελληνικά και αγγλικά. Το πρόγραμμα «Σε επαφή» περιλαμβάνει επίσης μια πολυαισθητηριακή μουσειοσκευή με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, που δημιουργήθηκε για άτομα με προβλήματα όρασης. Τέλος, το πρόγραμμα για κωφά ή βαρήκοα άτομα περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων, ώστε το μουσείο να είναι προσβάσιμο σε κωφά και βαρήκοα άτομα.