Πιο συγκεκριμένα, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του περσινού αντίστοιχου διαγωνισμού που συγκέντρωσε 26.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου και ειδικά σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τον δικό τους καθημερινό ήρωα!
Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, τα παιδιά ψάχνουν και μαθαίνουν για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τους συνδέουν με τους ήρωες του σήμερα.
Έναν πυροσβέστη, έναν εθελοντή, έναν γιατρό, ένα παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον ή ακόμα με τη μητέρα ή τον πατέρα τους. Τους ζωντανεύουν στο χαρτί καταγράφοντας τη μοναδικότητά τους.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που θα ξεκινήσει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μόλις ανοίξουν και πάλι τα μουσεία.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό θα γίνονται δεκτές ως την 25η Μαρτίου. Στις 18 Μαΐου, τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ξεκινά η έκθεση όπου θα αναρτηθούν οnline όλα τα έργα των παιδιών, με τους δικούς τους καθημερινούς ήρωες που ξεχώρισαν.
Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό, συμμετέχουν στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν δημιουργικές δραστηριότητες και αποκτούν γνώσεις που τα μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.
Στην ενότητα «Μαθαίνω» τα παιδιά μαθαίνουν, ψάχνουν και συζητούν, στο σχολείο ή στο σπίτι, θέματα που αφορούν την Ιστορία, την Τέχνη και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Οι δραστηριότητες είναι διαμορφωμένες για τις ανάγκες των παιδιών όλων των ηλικιών και αποτελούν πεδίο έμπνευσης, κινητοποίησης, προβληματισμού, συμμετοχής και έκφρασης.
Στο «Home Activities», δράσεις στις οποίες τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικές τεχνικές και υλικά.
Στο «School Activities», δραστηριότητες που σχεδιάζει το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με σχολικό χαρακτήρα.
Τέλος, στο «Τέχνη για όλους» φιλοξενούνται ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά ΑμεΑ, καθώς η Τέχνη ανήκει σε όλους. Λεπτομέρειες για το διαγωνισμό στο: https://kidscontest.cycladic.gr/
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Ελευσίνα: Τι προβλέπει η μελέτη για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου [εικόνες]
Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ζυθοποιείο βιομηχανικής κλίμακας ηλικίας 5000 ετών!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr