Υλικά – Αρνίσια σουβλάκια
1 κιλό αρνί χωρίς κόκαλο από σπάλα ή μπούτι
100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
Χυμός από ένα λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
Διαδικασία
Πλένετε το αρνί και κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.
Αφού έχει περάσει ο χρόνος, περνάτε τα κομμάτια το αρνί σε ξυλάκια βάζοντας ενδιάμεσα κρεμμύδι και πιπεριά. Μεταφέρετε τα σουβλάκια σε ένα ταψί και κλείνετε με αλουμινόχαρτο, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ψήνετε διαφορετικά σε σχάρα με κάρβουνα ή σε σχαροτήγανο, γυρνώντας κατά διαστήματα μέχρι να ψηθεί το αρνί. Συνοδεύετε με πιτούλες, πατάτες και διάφορα ντιπάκια που αγαπάτε….
Ειδήσεις σήμερα
Οικονομική «ανάσα» για αυτά τα 3 ζώδια – Τίποτα δεν θα σας σταθεί εμπόδιο