Υλικά
600 γραμμ. ριγκατόνι
1 κρεμμύδι
15 μέτρια μανιτάρια
1 αυγό
100 γραμμ. τσένταρ
100 γραμμ. γραβιέρα
100 γραμμ. παρμεζάνα
6 φέτες ζαμπόν
10 φέτες πεπερόνι
5 φέτες μπέικον
800 ml γάλα
80 γραμμ. βούτυρο
80 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Διαδικασία
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι για 9 λεπτά. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ, βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Όταν πήξει, προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τις μισές ποσότητες από τα τυριά (τα υπόλοιπα τα κρατάμε για το ψήσιμο), προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κ.τ.σ ηλιέλαιο, όταν ζεσταθεί βάζουμε τα κομμένα σε φέτες μανιτάρια, το κρεμμύδι, στη συνέχεια το μπέικον,τ ο ζαμπόν και το πεπερόνι σε κυβάκια.
Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τη μπεσαμέλ, το ριγκατόνι, το μείγμα από το τηγάνι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ και από πάνω πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και την φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Μαρίνα Πατούλη: Ταράζει και πάλι τα… νερά του διαδικτύου – Η νέα φωτογραφία με μίνι φόρεμα!
- ΜEGA Νύχτα με «Κομάντα και Δράκους»
- Θοδωρής Δρακάκης: «Ευχάριστες ή δυσάρεστες αυτές ήταν οι ειδήσεις» – Το μεγάλο μυστικό που αποκάλυψε, δείτε πώς είναι σήμερα
- Νίκος Βέρτης: Βαρύ πένθος για τον τραγουδιστή – Ποιο συγγενικό του πρόσωπο έχασε από κορονοϊό [βίντεο]
- Survivor: «Κλείδωσε» το Survivor 5 – Έρχεται τον Δεκέμβριο, ονόματα που ξεσήκωσαν «θύελλα» αντιδράσεων στη λίστα
- Ξεσπάθωσε η Ντέπυ Γκολεμά: Το Bachelor είναι η ντροπή της γυναίκας και της τηλεόρασης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr