Υλικά
400 γραμμ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 σκ. σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι & πιπέρι
Πιπέρι καγιέν(προαιρετικά)
Σχοινόπρασο
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κόβουμε το κοτόπουλο ζουλιέν (σε λεπτές κάθετες φέτες). Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3λεπτά μέχρι να ροδίσει, μπορεί να χρειαστεί να το βάλετε σε 2 δόσεις το κοτόπουλο για να σoταριστεί καλύτερα και να μη μπουκώσει το τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν, σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό, τον χυμό λεμόνι, την πάπρικα και το καγιέν, σβήνουμε με το κρασί. Σερβίρουμε με το τηγάνι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Big Brother: Καυτή αποκάλυψη από παίκτρια – «Το κρεβάτι κουνιέται 2-3 φορές…
- Άγριο παρασκήνιο στον ΣΚΑΙ με Μαλέσκου – Μουτσινά! Τι συνέβη
- Ζώδια: Σήμερα η Πανσέληνος στους Ιχθύς – Για ποιους τέλειωσαν τα ψέματα!
- Σασμός-spoiler: Τα λάθη που έχουν προδώσει ήδη τον δολοφόνο – Αυτός σκότωσε…
- Η ερωτική καλημέρα του Αρκά [εικόνα]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr