Υλικά
- 1 έτοιμο κέικ βουτύρου (σχήμα φραντζόλας)
- ½ κούπα λικέρ με γεύση καφέ
- ¼ κούπας ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 230 γραμμ. κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
- Κακάο σε σκόνη για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Κόβουμε το κέικ στα δύο και σχηματίζουμε δύο μικρότερα. Κόβουμε κατόπιν το ένα από τα κομμάτια στα δύο. Κόβουμε σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Τις κρατάμε μαζί και τις κόβουμε κάθετα, ώστε να σχηματιστούν ορθογώνια μπαστούνια, περίπου 2 εκ..
Συνεχίζουμε και με το άλλο μισό κέικ. Απλώνουμε τις φέτες σε μια στρώση σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή άλλο σκεύος. Ανακατεύουμε το λικέρ και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε το μισό μείγμα πάνω στο στρώμα κέικ στο πυρέξ.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να στέκονται οι κορυφές απαλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και τις σταγόνες σοκολάτας.
Απλώνουμε μισή γέμιση πάνω από το κέικ στο πυρέξ. Από πάνω, απλώνουμε μια στρώση με τα υπόλοιπα κομμάτια κέικ και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λικέρ καφέ. Τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Για το σερβίρισμα, κοσκινίζουμε με σκόνη κακάο.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter